لیست اختراعات آرام بستان


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 4
تاریخ اظهارنامه: 1395/12/24
تاریخ ثبت: 1396/10/17
خلاصه اختراع:

اختراع حاضر نانوحامل ليپيدي ويتامينE نانوذراتي ميباشد كه مربوط به حوزه علوم و صنايع غذايي، بخصوص درون پوشاني تركيبات زيست فعال است.اين اختراع جهت افزايش حلاليت، محافظت و انتقال ويتامين E در محصولات مختلف غذايي، دارويي و آرايشي- بهداشتي مي تواند مورد استفاده قرار بگيرد. فرمولاسيون اين نانوذرات شامل ليپيدهاي كمپريتول 888ATO و پريسيول 5ATO ( به نسبت 50:50 وزني :وزني) و 45 درصد روغن ذرت و مقدار مورد نظر (بين 1 -15 mg/g) آلفاتوكوفرول مي باشد. توليد اين نانوحامل‌ها با روش هموژنيزاسيون گرم با استفاده از فراصوت صورت ميگيرد كه شرايط بهينه‌ توليد پيش امولسيون با همزن با دور بالا، جهت رسيدن به كوچك¬ترين اندازه ذرات، زمان 180 ثانيه و سرعت 16000 دور بر ثانيه و براي تهيه امولسيون‌هاي اصلي با فراصوت، زمان 3 دقيقه و ميدان نوسان 40% بود. اين نانوحامل داراي اندازه ذرات nm 2/259 و راندمان درون پوشاني 27/99% و پتانسيل زتاي 4/11- است. نانوحامل ها در دماي 4 و 25 درجه سانتي گراد پايداري مناسبي دارند.

تاریخ ثبت: 1399/10/06
خلاصه اختراع:

در طي سال هاي اخير شيوع بي رويه چاقي و همراهي آن با بسياري از بيماري هاي مزمن اهميت چاقي را به عنوان يك بيماري متابوليك بيش از پيش مشخص نموده است. سبك و شيوه زندگي امروزي كه متأسفانه همراه با تحرك كم و رژيم غذايي نامناسب است منجر به اضافه وزن و چاقي مي‌شود. اين دلايل منجر به تمايل مصرف كنندگان به محصولات غذايي كم و بدون چربي شده است و اين تقاضا واحد هاي صنعتي را وادار به توسعه فرمولاسيون محصولات غذايي كم چرب كرده است. از آن جا كه چربي عامل ايجاد و حفظ عطر و طعم و همچنين ظاهر مناسب و قابليت خوراكي مطلوب است كاهش يا حذف چربي با حفظ ويژگي هاي مطلوب محصول اوليه چالش پيش روي صنايع مي باشد. در اين اختراع كمپلكس هاي محلول كازئين- پكتين به عنوان جايگزين چربي در محصولات لبني معرفي شده و به عنوان نمونه كاربرد اين محصول در دسر لبني مورد بررسي و آزمون قرار گرفته است . تركيب جايگزين چربي پيشنهادي با موفقيت امكان كاهش موثر ميزان چربي با حفظ ويژگي هاي مطلوب حسي در محصول دسر لبني را فراهم نموده است.

تاریخ اظهارنامه: 1398/02/15
تاریخ ثبت: 1399/11/20
خلاصه اختراع:

به كار بردن بسياري از غذاداروهاي نامحلول در آب و استفاده از آنها در فرمولاسيون‏ هاي بر پايه آب و حفظ پايداري آن چالش عمده‏اي براي صنايع غذايي و صنايع وابسته مي باشد. هدف اصلي اختراع غني سازي آب پرتقال با روغن كتان (به عنوان منبعي سرشار از امگا3) درون پوشاني شده در ساختار نانوليپوزوم است. نتايج نشان دادند نانوليپوزوم حاوي روغن كتان داراي پايداري قابل توجهي است به گونه اي كه ديواره ليپوزومي توانسته اثر حفاظتي بر روغن كتان به عنوان تركيبي زيست فعال در طي نگهداري بگذارد. همچنين ميزان رهش نانوحامل در شرايط شبيه سازي شده معده و روده به ترتيب كم تر از 30 درصد و حدود 80 درصد بدست آمد كه اين ويژگي مطلوبي براي محصولات خوراكي مي باشد. بررسي ارزيابي حسي نشان داد زماني كه آب پرتقال حاوي 20 درصد از نياز روزانه امگا3 باشد، از لحاظ طعم خنثي بوده و منجر به تغيير پذيرش محصول آب پرتقال نگرديد؛ از طرفي اين نوشيدني پايداري اكسايشي قابل توجهي درطي نگهداري دارد. روش ارائه شده مي تواند روشي نويد بخش، دوست دار محيط زيست و مناسب براي جايگزين كردن حلال‏ هاي آلي سمي در فرآيند سنتز نانوحامل غني از امگا3 باشد. همچنين با توجه به حلاليت مطلوب نانوليپوزوم حاوي روغن كتان تهيه شده در محيط‏ هاي آبي و حفظ پايداري آن، مي ‏توان از آن در فرمولاسيون‏ هاي بسياري از مواد غذايي و نوشيدني استفاده كرد و از ويژگي هم افزايي اثرات سلامتش بخش روغن كتان به عنوان منبعي غني از امگا3 و همچنين ساير تركيبات آن نظير توكوفرول، استرول و ليگنان ها در كنار يكديگر بهره برد.

تاریخ اظهارنامه: 1398/06/27
مالک/مالکان: خانم معصومه مدرس
تاریخ ثبت: 1399/09/15
خلاصه اختراع:

اين اختراع در حوزه نانو تكنولوژي و بيوتكنولوژي صنايع غذايي مي باشد و در موسسه پژوهشي علوم و صنايع غذايي خراسان رضوي انجام شده است. از آنجا كه اثرات زيان آور نگهدارنده هاي شيميايي بر سلامت انسان اثبات شده است، جايگزيني آنها با عصاره هاي گياهي ضروري به نظر مي رسد. به اين منظور نانوعصاره گياه نوروزك كه بومي ايران است توليد و از آن جهت كاهش و حذف بار ميكروبي در محصولات غذايي كالباس و همبرگر استفاده شد. براي اولين بار استخراج عصاره اين گياه با روش سيال فوق داغ بهينه سازي گرديد و اثرات ضد ميكروبي آن بر روي ميكرو ارگانيسم هاي استافيلوكوكوس اورئوس، ليستريا مونوسيتوژنز، اشريشيا كلي، سالمونلا انتريتيديس، ساكارومايسس سرويزيه و آسپرژيلوس نيجربا بررسي شد و اثرات ضد ميكروبي عصاره تاييد شد. .سپس نانو كپسول حاوي اين عصاره توليد شد و اثر ضدميكروبي آن در مقايسه با عصاره معمولي در كالباس و همبرگر مورد بررسي قرار گرفت. نتايج آزمون¬هاي ميكروبي در نمونه¬هاي كالباس و همبرگر و همبرگر ديفراست شده نشان داد نانوكپسول حاوي عصاره در مورد بيشتر ميكرو ارگانيسم ها اثر ضد ميكروبي بيشتر از عصاره داشت و هم عصاره و هم نانوعصاره توانستند سبب حذف كامل استافيلوكوكوس اورئوس شوند . همچنين شمارش كلي ميكروارگانيسم هاي مذكور را بطور معني داري نسبت به شاهد و در بعضي موارد نسبت به نمونه هاي داراي نيتريت كاهش دهند . بطور كلي نانوكپسولي حاوي حدود يك چهارم تا يك پنجم نانوعصاره، اثري ضد ميكروبي معادل با عصاره دارد. در مجموع مي¬توان گفت كه استفاده از عصاره و نانوكپسول حاوي عصاره برگ گياه نوروزك قابليت خوبي در جلوگيري از رشد بسياري از ميكروارگانيسم¬هاي نامطلوب مواد غذايي داشته و مي¬توان در محصولاتي كه اجازه استفاده از نگهدارنده سنتزي براي آن¬ها وجود ندارد (نظير همبرگر) براي افزايش ماندگاري محصول استفاده كرد؛ همچنين مي¬توان از آنها، به عنوان جايگزين نگهدارنده¬هاي سنتزي (نيتريت) ويا كاهش دهنده مصرف نيتريت در محصولات غذايي (به ويژه فرآورده هاي گوشتي) استفاده نمود.

موارد یافت شده: 4